За нас

Агенция за преводи „Виа Литера“ ООД е учредена през 2009 г.

Преводачите, с които работим, са филолози или специалисти в конкретна сфера от живота и притежават професионален опит в извършването на преводи. Работата на мениджърите на проекти, в комбинация с опита на преводачите и ефективността на работните процедури, дава възможност нашата агенция за преводи да предоставя услуги с високо качество, което може да задоволи изискванията дори на най-претенциозните клиенти.

Въпреки че сме сравнително млада агенция за преводи, дългогодишният опит и интуицията на управленския екип стоят в основата на добрата комуникация с клиентите, правилното разбиране на техните изисквания и професионалното и сериозно отношение към изпълнението в срок на възложените проекти. С цел да отговорим на непрекъснато нарастващите изисквания в областта на преводите по отношение на качество, бързина и цена, нашата агенция следи и се стреми да прилага последните технологични новости в областта на преводаческата дейност.

Агенцията има сключен договор с дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи на Република България за извършване на официални преводи на документи и други книжа. Работата на агенцията е съобразена с изискванията относно предоставянето на преводачески услуги, посочени в стандарт БДС EN 15038:2006.

Писмен превод Писмен превод

 - документи от държавни институции

 - лични документи

 - специализирани текстове

 

Устен превод Устен превод

- симултанен превод

- консекутивен превод

- придружаващ превод

Мнения на нашите клиенти

В момента уча в чужбина, когато ми се наложи да преведа и легализирам документите за кандидатстване, използвах услугите на агенция за преводи Виа Литера. Останах доволна от спазените срокове и качеството на превода.

Йоана Петрова

Фирмата ми се занимава със сервизна дейност и поддръжка. Периодично трябва да превеждам съответната техническа документация, за което използвам услугите на преводаческа агенция Виа Литера от около 2 години. Винаги мога да разчитам на професионално отношение от тях и знам, че ще бъда посрещнат с усмивка.

Стоян Гълъбов - Управител на Гълъба ЕООД